Помощничек
Главная | Обратная связь


Археология
Архитектура
Астрономия
Аудит
Биология
Ботаника
Бухгалтерский учёт
Войное дело
Генетика
География
Геология
Дизайн
Искусство
История
Кино
Кулинария
Культура
Литература
Математика
Медицина
Металлургия
Мифология
Музыка
Психология
Религия
Спорт
Строительство
Техника
Транспорт
Туризм
Усадьба
Физика
Фотография
Химия
Экология
Электричество
Электроника
Энергетика

Молитва 3- я, ко Пресвятому Духу

Молитвы на сон грядущим

 

Во и=мя Отца=, и Сы=на, и Свята=го Ду=ха. Ами=нь.

 

Молитва предначинательная

Моли=твами святы=х оте=ц на=ших, Го=споди Иису=се Христе=, Бо=же наш, поми=луй нас. Ами=нь.

 

Сла=ва Тебе=, Бо=же наш, сла=ва Тебе=.

 

Молитва Святому Духу

Царю= Небе=сный, Уте=шителю, Ду=ше и=стины, И=же везде= сый и вся= исполня=яй, Сокро=вище благи=х и жи=зни Пода=телю, прииди= и всели=ся в ны, и очи=сти ны от вся=кия скве=рны, и спаси=, Бла=же, ду=ши на=ша.

______________________________________________________

[От Пасхи до Вознесения вместо этой молитвы читается тропарь:

 

Христо=с воскре=се из ме=ртвых, сме=ртию смерть попра=в, и су=щим во гробе=х живо=т даровав. (Трижды.)

 

От Вознесения до Троицы после молитвы предначинательной сразу читаем “Святый Боже…”.]

_______________________________________________________

 

Трисвятое

Святы=й Бо=же, Святы=й Кре=пкий, Святы=й Безсме=ртный, поми=луй нас.

(Читается трижды, с крестным знамением и поясным поклоном.)

 

Сла=ва Отцу= и Сы=ну и Свято=му Ду=ху, и ны=не и при=сно и во ве=ки веко=в. Ами=нь.

 

Молитва Пресвятой Троице

Пресвята=я Тро=ице, поми=луй нас; Го=споди, очи=сти грехи= на=ша; Влады=ко, прости= беззако=ния на=ша; Святы=й, посети= и исцели= не=мощи на=ша, и=мене Твоего= ра=ди.

Го=споди, поми=луй. (Трижды). Сла=ва, и ны=не.

 

Молитва Господня

О=тче наш, И=же еси= на Небесе=х, да святи=тся и=мя Твое=, да прии=дет Ца=рствие Твое=, да бу=дет во=ля Твоя=, я=ко на Небе=си и на земли=. Хлеб наш насу=щный да=ждь нам днесь; и оста=ви нам до=лги на=ша, я=коже и мы оставля=ем должнико=м на=шим; и не введи= нас во искуше=ние, но изба=ви нас от лука=ваго.

 

Тропари

Поми=луй нас, Го=споди, поми=луй нас; вся=каго бо отве=та недоуме=юще, сию= Ти моли=тву я=ко Влады=це, гре=шнии прино=сим: поми=луй нас.

Слава: Го=споди, поми=луй нас, на Тя бо упова=хом; не прогне=вайся на ны зело=, ниже= помяни= беззако=ний на=ших, но при=зри и ны=не я=ко благоутро=бен, и изба=ви ны от враг на=ших; Ты бо еси= Бог наш, и мы лю=дие Твои=, вси дела= руку= Твое=ю, и и=мя Твое= призыва=ем.

И ныне: Милосе=рдия две=ри отве=рзи нам, благослове=нная Богоро=дице, наде=ющиися на Тя да не поги=бнем, но да изба=вимся Тобо=ю от бед: Ты бо еси= спасе=ние ро=да христиа=нскаго.

 

Го=споди, поми=луй. (12 раз)

 

Молитва 1-я, святого Макария Великого, к Богу Отцу

Бо=же ве=чный и Царю= вся=каго созда=ния, сподо=бивый мя да=же в час сей доспе=ти, прости= ми грехи=, я=же сотвори=х в сей день де=лом, сло=вом и помышле=нием, и очи=сти, Го=споди, смире=нную мою= ду=шу от вся=кия скве=рны пло=ти и ду=ха. И даждь ми, Го=споди, в нощи= сей сон прейти= в ми=ре, да воста=в от смире=ннаго ми ло=жа, благоугожду= пресвято=му и=мени Твоему=, во вся дни живота= моего=, и поперу= борю=щия мя враги= плотски=я и безпло=тныя. И изба=ви мя, Го=споди, от помышле=ний су=етных, оскверня=ющих мя, и по=хотей лука=вых. Я=ко Твое= есть ца=рство, и си=ла и сла=ва, Отца= и Сы=на и Свята=го Ду=ха, ны=не и при=сно и во ве=ки веко=в. Ами=нь.

 

Молитва 2-я, святого Антиоха, ко Господу нашему Иисусу Христу

Вседержи=телю, Сло=во О=тчее, Сам соверше=н сый, Иису=се Христе=, мно=гаго ра=ди милосе=рдия Твоего= никогда=же отлуча=йся мене=, раба= Твоего=, но всегда= во мне почива=й. Иису=се, до=брый Па=стырю Твои=х ове=ц, не преда=ждь мене= крамоле= змии=не, и жела=нию сатанину= не оста=ви мене=, я=ко се=мя тли во мне есть. Ты у=бо, Го=споди Бо=же покланя=емый, Царю= Святы=й, Иису=се Христе=, спя=ща мя сохрани= немерца=ющим све=том, Ду=хом Твои=м Святы=м, И=мже освяти=л еси= Твоя= ученики=. Даждь, Го=споди, и мне, недосто=йному рабу= Твоему=, спасе=ние Твое= на ло=жи мое=м: просвети= ум мой све=том ра=зума свята=го Ева=нгелия Твоего=, ду=шу любо=вию Креста= Твоего=, се=рдце чистото=ю словесе= Твоего=, те=ло мое= Твое=ю стра=стию безстра=стною, мысль мою= Твои=м смире=нием сохрани=, и воздви=гни мя во вре=мя подо=бно на Твое= славосло=вие. Я=ко препросла=влен еси= со Безнача=льным Твои=м Отце=м и с Пресвяты=м Ду=хом во ве=ки. Ами=нь.

 

Молитва 3- я, ко Пресвятому Духу

Го=споди, Царю= Небе=сный, Уте=шителю, Ду=ше и=стины, умилосе=рдися и поми=луй мя гре=шнаго раба= Твоего=, и отпусти= ми недосто=йному, и прости= вся, ели=ка Ти согреши=х днесь я=ко челове=к, па=че же и не я=ко челове=к, но и горе=е скота=, во=льныя моя= грехи= и нево=льныя, ве=домыя и неве=домыя: я=же от ю=ности и нау=ки злы, и я=же суть от на=гльства и уны=ния. А=ще и=менем Твои=м кля=хся, или= поху=лих е= в помышле=нии мое=м; или= кого= укори=х; или= оклевета=х кого= гне=вом мои=м, или= опеча=лих, или= о чем прогне=вахся; или= солга=х, или= безго=дно спах, или= нищ прии=де ко мне, и презре=х его; или= бра=та моего= опеча=лих, или= сва=дих, или= кого= осуди=х; или= развелича=хся, или= разгорде=хся, или= разгне=вахся; или= стоя=щу ми на моли=тве, ум мой о лука=вствии ми=ра сего= подви=жеся, или= развраще=ние помы=слих; или= объядо=хся, или= опи=хся, или= без ума= смея=хся; или= лука=вое помы=слих, или= добро=ту чужду=ю ви=дев, и тою= уя=звен бых се=рдцем; или неподо=бная глаго=лах, или греху= бра=та моего= посмея=хся, моя= же суть безчи=сленная согреше=ния; или= о моли=тве не ради=х, или= и=но что соде=ях лука=вое, не по=мню, та бо вся и бо=льша сих соде=ях. Поми=луй мя, Тво=рче мой Влады=ко, уны=лаго и недосто=йнаго раба= Твоего=, и оста=ви ми, и отпусти=, и прости= мя, я=ко Благ и Человеколю=бец, да с ми=ром ля=гу, усну= и почи=ю, блу=дный, гре=шный и окая=нный аз, и поклоню=ся, и воспою=, и просла=влю пречестно=е и=мя Твое=, со Отце=м, и Единоро=дным Его= Сы=ном, ны=не и при=сно и во ве=ки. Ами=нь.

 




©2015 studopedya.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов.